TV3 emetrà una minisèrie sobre la Revolució Francesa

Publicat el: 01/10/2008 | Actualitzat el:

Televisió de Catalunya emetrà aquest mes d’octubre els dos capítols de la minisèrie “La Revolution Française”. El primer capítol relata la primera etapa de la revolució (1789-1792) i porta per títol “Anys d’esperança”. Aquesta primera part explica el primer període de l’històric esdeveniment des de la fundació dels Estats Generals el 5 de maig de […]


Televisió de Catalunya emetrà aquest mes d’octubre els dos capítols de la minisèrie “La Revolution Française”. El primer capítol relata la primera etapa de la revolució (1789-1792) i porta per títol “Anys d’esperança”. Aquesta primera part explica el primer període de l’històric esdeveniment des de la fundació dels Estats Generals el 5 de maig de 1789 fins l’estancament i decadència del monarca Lluís XVI amb el seu empresonament. El segon capítol, “Els anys del terror” continua l’any 1792 amb la dictadura jacobina instaurada per Robespierre. La sèrie acaba amb la revolta burgesa al cap de 2 anys amb l’execució del mateix líder jacobí. La minisèriè és una coproducció de Les Films Ariane, Films A2, Laura Film, Antea, Alcor Films, Alliance Communications Corporation, el Ministeri de Cultura francès i el Ministeri de Defensa. El primer capítol s’emetrà el diumenge 5 d’octubre quan faltin vint minuts per les quatre de la tarda. El capítol “Els anys del terror” s’emetrà el dia 12 d’octubre a la mateixa hora.
Precisament aquest dilluns he començat una assignatura a la universitat sobre la Revolució francesa, així que ja tinc preparat el DVD per gravar aquesta sèrie, que espero estigui a l’alçada del rigor històric que un tema com aquest es mereix.