Som un poble

Publicat el: 03/10/2010 | Actualitzat el:

El 3 d’octubre de 1990 la RFA absorbia formalment la RDA. Avui es compleixen els primers 20 anys d’història. D’aquesta manera Alemanya tornava a estar unida, en un sol poble, després de 41 anys d’estar separada. Les manifestacions d’aquells dies recordaven al món que Alemanya “som un poble”.


El 3 d’octubre de 1990 la RFA (República Federal Alemanya) absorbia formalment la RDA (República Democràtica Alemanya). Avui es compleixen els primers 20 anys d’història. D’aquesta manera Alemanya tornava a estar unida, en un sol poble, després de 41 anys d’estar separada. Les manifestacions d’aquells dies recordaven al món que Alemanya “som un poble“.

Manifestacions a favor de la reunificació d'Alemanya. "Som un sol poble"

Manifestacions a favor de la reunificació d’Alemanya. “Som un poble”


Havia caigut el Mur de Berlín, la URSS comptava les seves darreres passes i la Guerra Freda quedava ja enrere. Ja ha passat dues dècades. Trobareu un extens reportatge sobre la reunificació alemanya a la versió online del diari Spiegel (en anglès) i una notícia en castellà al web de la televisió Deutsche Welle.
German reunification was sealed on October 3, 1990 with a huge party in the center of Berlin.

Aplaudint a les multituds davant del Reichstag de Berlín, celebrant la recuperada unitat d’Alemanya amb focs artificials, banderes d’Alemanya i festes populars del festival. El 3 d’octubre de 1990, 45 anys després del final de la Segona Guerra Mundial, els alemanys es van reunir en estat sobirà. Foto: Jörg Schmitt


Recuperem de l’arxiu diversos materials audiovisuals: