Revelacions sobre l'Holocaust

Publicat el: 14/06/2008 | Actualitzat el:

Fa unes setmanes parlava al blog d’un llibre d’Eduardo Martín de Pozuelo sobre els documents desclassificats de l’espionatge nord-americà sobre l’Espanya Franquista. Fa unes setmanes Martín de Pozuelo, periodista de La Vanguardia, va iniciar la publicació d’una sèrie d’articles sobre l’Holocaust al diari del grup Godó sota el títol “Revelaciones sobre el holocausto”. No he […]


Fa unes setmanes parlava al blog d’un llibre d’Eduardo Martín de Pozuelo sobre els documents desclassificats de l’espionatge nord-americà sobre l’Espanya Franquista. Fa unes setmanes Martín de Pozuelo, periodista de La Vanguardia, va iniciar la publicació d’una sèrie d’articles sobre l’Holocaust al diari del grup Godó sota el títol “Revelaciones sobre el holocausto”. No he pogut llegir encara tots els articles però aporten dades fins ara no gaire conegudes sobre aspectes determinats de l’Holocaust. És d’agrair que els diaris apostin per aquest tipus d’informació, ni que sigui de tant en tant, per acostar a tot tipus de lectors fragments de la nostra història. Algunes frases :
Alemania elaboró diversos informes sobre la relación de la España de Franco con los judíos y concluyó que su postura difería de la del nacionalsocialismo” “A los nazis les sorprendía que para Franco el judaísmo era más un fenómeno religioso que racial”
“El Gobierno español se desentendió finalmente de la suerte de los miles de judíos españoles que se encontraban en territorios ocupados por los nazis”  “Los gobiernos de Franco dificultaron la entrada a España de judíos que huían de los nazis”
Podeu llegir tots els articles d’aquesta sèrie recollits en un únic llibre electrònic en aquest enllaç. Aquest és l’índex dels articles:

 1. “Los judíos son bacterias”
 2. “Sangre por dinero”
 3. El mayor chantaje de la historia
 4. “La oferta es barata”
 5. “Ya han matado a seis millones”
 6. “Acabarán en Auschwitz”
 7. Stalin dijo no y todo acabó
 8. “Pudimos haberlos salvado”
 9. “No son judíos, son sólo españoles”
 10. Franco abandonó a los sefardíes
 11. La religión antes que la raza
 12. Palencia, el ángel de Sofía
 13. Pasaportes a la libertad
 14. Cónsules contra el genocidio
 15. Tragedia en Salónica
 16. Un tren olvidado en Cerbère