El Reichstag, seu del Parlament federal alemany

Publicat el: 14/12/2009 | Actualitzat el:

L’inici de la construcció de l’edifici del Reichstag, ubicat al cor de Berlín, se situa a l’any 1885, en temps del II Reich. El Reichstag feia les funcions de parlament. Entre 1919 i 1933 va ser la seu parlamentària de la República de Weimar. Va ser aquí on el 30 de gener de 1933 Hitler fou escollit com a Canceller.


L’inici de la construcció de l’edifici del Reichstag alemany, ubicat al cor de Berlín, se situa a l’any 1885, en temps del II Reich. El Reichstag feia les funcions de parlament. Entre 1919 i 1933 va ser la seu parlamentària de la República de Weimar. Va ser aquí on el 30 de gener de 1933 Hitler fou escollit com a Canceller.
A partir de 1933 el Reichstag fou desposseït de les seves funcions legislatives. A la primera imatge, el Reichstag després dels raids aeris produïts durant la segona guerra mundial a Berlin. A la segona imatge, una imatge del Reichstag després de la seva reconstrucció i la construcció de la cúpula de l’arquitecte Norman Foster.
L’edifici del Parlament és obert al públic, pràcticament tots els dies de l’any. En concret, el visitant pot recórrer la immensa cúpula que sobresurt de l’interior del saló de plens del Parlament i pujar a la cúspide, des d’on pot gaudir d’unes bones vistes del centre de la ciutat. L’única cosa que cal per visitar la cúpula és fer una reserva prèvia a la pàgina web del Parlament.

Edifici del parlament alemany en el seu estat actual, al desembre de 2009

Edifici del parlament alemany en el seu estat actual, al desembre de 2009


 
Edifici del Reichstag al maig de 1945, després de la segona guerra mundial

Edifici del Reichstag al maig de 1945, després de la segona guerra mundial


Aquesta entrada forma part del “Viatge a Berlín de desembre de 2009“.