Hitler, decapitat

Publicat el: 05/07/2008 | Actualitzat el:

Poc ha durat la figura de cera de Hitler que el Museu Tussauds de Berlín havia col·locat en una recreació del que va ser el búnquer on el Führer va passar els seus últims dies. Un ciutadà la decapitada aquest matí, segons informa la premsa. La decisió de posar al museu la figura de cera […]


Poc ha durat la figura de cera de Hitler que el Museu Tussauds de Berlín havia col·locat en una recreació del que va ser el búnquer on el Führer va passar els seus últims dies. Un ciutadà la decapitada aquest matí, segons informa la premsa. La decisió de posar al museu la figura de cera del dictador alemany va aixecar polseguera. El propi alcalde Berlín, Klaus Wowereit, va expressar fa uns dies la seva preocupació per l’arribada del Führer a Alemanya, a on la simbologia nazi està prohibida.
Més enllà de la polèmica política pels historiadors la figura de Hitler i el seu règim ens és apassionant. Un dels millors especialistes sobre el Tercer Reich i professor de l’UAB, en Ferran Gallego, ha investigat a fons sobre l’arribada al poder del nazisme i els suports socials que tingué. Recomanable són les seves obres “De Múnich a Auschwitz“, “Todos los hombres del Fürher“. I per conèixer a fons la persona de Hitler la millor biografia és la que va fer el britànic Ian Kershaw (en dos volums).