La Vanguardia obrirà totalment la seva hemeroteca la propera setmana

Publicat el: 18/10/2008 | Actualitzat el:

A partir de la propera setmana el diari del grup Godó, amb més de 127 anys d’història, obrirà la seva hemeroteca digital de forma completament gratuïta. Ho explica el seu director: Y en esto puedo daros un anticipo en exclusiva: la semana próxima vamos a poner toda la hemeroteca de La Vanguardia online en forma […]


A partir de la propera setmana el diari del grup Godó, amb més de 127 anys d’història, obrirà la seva hemeroteca digital de forma completament gratuïta. Ho explica el seu director:

Y en esto puedo daros un anticipo en exclusiva: la semana próxima vamos a poner toda la hemeroteca de La Vanguardia online en forma gratuita. Es un fondo único: 127 años de periodismo y de historia.

Deixant de banda la tendència ideològica del diari al llarg de la seva trajectòria, bona part de la història del nostre país ha estat recollida per La Vanguardia, des de la seva fundació al 1881. La llista de fets històrics recollits pel diari és tan extensa que necessitaríem molts bits per fer-ne cinc cèntims.
De fet com a estudiant de l’UAB ja podia accedir fins ara a l’hemeroteca del diari de forma gratuïta. N’he fet força ús, sobretot per algun treball sobre inicis del segle XX on he necessitat consultar la premsa de l’època. Poder-ho fer còmodament des de casa facilita molt la feina, sincerament. Això sí, pels romàntics de tocar paper (m’incloc jo mateix) les noves eines online són un pel fredes. Que voleu que us digui, no és el mateix tocar paper que descarregar-se un PDF per Internet. Malgrat tot Internet és i serà una gran eina pels historiadors.