Cicle de xerrades “Feixisme: passat i present”

Publicat el: 05/10/2008 | Actualitzat el:

Ahir va començar un nou cicle de xerrades organitzat pel Centre d’Estudis Llibertaris Francesc Sàbat de Terrassa. La veritat és que vaig tenir notícies de l’inici d’aquest cicle el mateix divendres i no hem va ser possible parlar-ne’n en aquest blog i el més important, assistir a la primera conferència. Dissabte vinent intentaré poder ser-hi, […]


Ahir va començar un nou cicle de xerrades organitzat pel Centre d’Estudis Llibertaris Francesc Sàbat de Terrassa. La veritat és que vaig tenir notícies de l’inici d’aquest cicle el mateix divendres i no hem va ser possible parlar-ne’n en aquest blog i el més important, assistir a la primera conferència. Dissabte vinent intentaré poder ser-hi, el tema m’interessa força. Us deixo la informació sobre aquest cicle per a qui li pugui interessar. Us recordo que el Centre d’Estudis Llibertaris Francesc Sàbat es troba situat a la Carretera Montcada 79, Terrassa.
Cicle de xerrades sobre feixisme
En l’actualitat donem per suposat que vivim en una societat democràtica. No obstant, hi ha qui sosté que la sutilesa de les formes actuals de poder i control, permeten un nou tipus d’autoritarisme, més subtil i efectiu que els dictatorials.
La proposta d’aquest conjunt de xerrades, és una aproximació a les postures totalitaries des de diferents perspectives: de la seva forma històrica fins la seva forma actual.
Tot i no ser un quadre exhaustiu, volem aportar elements necessaris per a la formació d’una idea amplia, fonamentada en el coneixement de causa, en les distintes perspectives i no en consignes estereotipades (un tret, per cert, típicament feixista).
1.- DISSABTE 4 D’OCTUBRE, 19 H
” EL FEIXISME POSTMODERN”
A CÀRREC DE SANTIAGO LÓPEZ PETIT
2.- DISSABTE 11 D’OCTUBRE, 19 H
“¿ON RESIDEIX EL PODER DEL NAZISME?”
A CÀRREC DE JOSE MANUEL ARNAIZ FERRER
3.- DISSABTE 18 D’OCTUBRE, 19 H
“LA FEIXISTITZACIÓ DE LA JUSTÍCIA ESPANYOLA A FINALS DEL SEGLE XX”
A CÀRREC DE MIGUEL LUCENA
4.- DISSABTE 25 D’OCTUBRE, 19 H
“EL NEOCONSERVADURISME: UN NEOFEIXISME GLOBAL”
A CÀRREC DE JUST CASAS SORIANO
5.- DISSABTE 8 DE NOVEMBRE, 19 H
“VISIÓ I COMPORTAMENTS FEIXISTES EN LA CRISI ACTUAL”
A CÀRREC DE JUST CASAS SORIANO
6.- DISSABTE 15 DE NOVEMBRE, 19 H
“KARL SCHMITT A ESPANYA”
A CÀRREC DE POMPEU CASANOVA ROMEU
7.- DISSABTE 22 DE NOVEMBRE, 19 H
“FORMES MODERNES DEL FEIXISME: NOUS FEIXISTES EUROPEUS”
A CÀRREC DE JOAN SAUMOY GREGORI
8.- DISSABTE 29 DE NOVEMBRE, 19 H
“COM ENFRONTAR-SE A LES NOVES FORMES DE FEIXISME”
A CÀRREC DE JOAN SAUMOY GREGORI