Descobriments interessants a la xarxa

Publicat el: 26/09/2009 | Actualitzat el:

Recomanació de la lectura del blog “Ciències Socials en Xarxa”, d’en Vicente Moreno. El blog està dividit en tres apartats: Història, Geografia i Història de l’art.


Cercant informació sobre el feudalisme, més concretament, sobre l’estratificació social (la divisió per estaments), he anat a parar a un blog que m’ha sorprès per la seva qualitat i abundant informació de que disposa. La sorpresa ha estat encara més gran quan he vist que el seu autor és un company de l’UAB amb el qui vaig tenir el plaer de compartir el viatge a París que vam realitzar el curs passat. El blog és “Ciències Socials en Xarxa“, d’en Vicente Moreno. El blog està dividit en tres apartats: Història, Geografia i Història de l’art. A cada una d’aquestes àrees temàtiques trobareu un índex amb els temes que en Vicente ha desenvolupat (a l’estil d’unitats didàctiques). A història, per exemple, ha utilitzat la divisió clàssica en: prehistòria i història antiga, història medieval, història moderna, i història contemporània. I a cada un d’aquests grans períodes històrics hi trobareu un subíndex amb els temes explicats.

El blog “Ciències socials en xarxa”, de Vicente Moreno

Per complementar les explicacions sobre cada tema trobareu mapes conceptuals i esquemes en power point. És un blog amb una clara voluntat didàctica. Ja sabeu, si necessiteu cercar informació sobre història, geografia o història de l’art, entreu al blog d’en Vicente, segur que trobareu resposta als vostres dubtes. Des d’aquí felicitar-lo per aquesta gran iniciativa.

La descoberta del blog d’en Vicente Moreno m’ha fet entrar la curiositat i cercant per Google he trobat un altre blog d’un professor d’història i geografia, Juanjo Romero, que aprofita la xarxa per penjar tots els materials amb els quals els seus alumnes treballen a classe. Un altre blog summament recomanable. La Conselleria d’Educació hauria de prendre nota d’aquestes iniciatives personals dels mestres i professors d’institut que fan molt més per l’avenç en l’ús de les noves tecnologies que no les iniciatives del govern omplint les aules d’ordinadors portàtils (amb dubtosa utilitat). Queda aquí la meva crítica.